Други

Адвокат Петър Бозов бе един тримата избрани български адвокати в семинар, посветен на Европейската прокуратура.

обучение

Адвокат Петър Бозов взе участие в мащабния транснационален семинар „EULAW EUROPEAN LAWYERS EULAW TRAINING ON EPPO“, съфинансиран от Програма „Правосъдие“ (2014-2020) на Европейския съюз и координиран от Fondazione Basso от Италия, като водещ партньор. Събитието се проведе на 06-07 юли с помощта на организаторите от  „Международен правен център“ – ILAC. По-рано, на 15 април, адвокат Бозов бе участник и в друг семинар по същата темата.

Настоящият форум събра на едно място представители на Европейската прокуратура, съдии и специално подбрани адвокати – специалисти по наказателно право от Люксембург, Италия, Испания, Хърватска и България. В рамките на дискусията бяха обсъдени множество практически проблеми, които предстоят пред новия наказателен орган.

По време на дискусията адвокат Бозов изрази увереност, че бъдещите дела на Европейската прокуратура в България ще бъдат от огромно значение за затвърждаването на принципите на върховенството на закона и правовата държава. За целта, ролята на адвокатите в развитието на този процес е от ключово значение. “Само с координирано взаимодействие може да се постигне ефективна и пълна защита на правата на обвиняемите в престъпления от компетенцията на новата Европейска прокуратура”, подчерта адвокат Бозов.

5/5 - (6 гласа)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *