Медиите за нас

Здравей България: Шофьор заведе иск за 50 000 лв. за фалшиво положителен тест за дрога.

Адвокат Бозов - интервю в Здравей България.

Приятен разговор в ефира на Nova и Здравей България за това как шофьор завежда иск за 50 000 лв. срещу държавата заради фалшиво положителен тест за дрога.. Гледайте!

И двата пъти кръвните проби на водача били отрицателни.

Един от успешните случаи в нашата кантора е този на клиент, оказал се два пъти в капана на фалшиво положителен тест за дрога. Ангел Зайков дава два пъти положителен резултат при направена проверка на пътя. Кръвните му проби обаче се оказали отрицателни. Темата и неговия случай коментирахме в ефира на Нова Телевизия:

„Имам постановление от прокурорската преписка за прекратяване на наказателното производство, което гласи, че кръвните ми проби са отрицателни. Първия път, когато ми взеха книжката, полицаите ме посъветваха да дам кръв. Втория обаче ми казаха, че всъщност тестът, който ми правят, е достатъчно точен и няма нужда да пускам кръвна проба”, разказа в ефира на „Здравей, България” Ангел Зайков.”

Със съдействието на кантората предстои и завеждането на иск срещу държавата. В ефира на Нова Телевизия адвокат Бозов заяви: “Клиентът ми е млад човек. Има свидетелство за правоуправление от пет години, в две от които тя му е била отнета заради грешка, което е видно от двата отрицателни кръвни теста. Шофьорската книжка вече е необходимост в нашето ежедневие и мисля, че държавата трябва да поеме отговорност. Видно е, че има проблем с тези тестове. Много млади хора търпят унижения, заради неработещите правилно DrugCheck-ове и бездействието на държавата, която е длъжна да създаде организация по бързото обработване на пробите. Това трябва да се промени”

Повече по темата можете да прочетете в предходните ни статии: “Шофиране след употреба на наркотици” и “Защита при отказ от тест за алкохол и/или наркотици” Разгледайте и блога за още интересни материали по темата.

 

5/5 - (1 глас)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *